Loading...

De Groene Kaap

De Groene Kaap

De Groene Kaap

Rotterdam

Katendrecht geldt sinds jaren als één van dé hotspots van Rotterdam. Het gebied is nu nog volop in ontwikkeling maar over een paar jaar is het Rijnhavendistrict te vergelijken met de Londense Docklands of het Meatpacking District in New York. Het voormalige havengebied wordt omgevormd tot een aantrekkelijke stadswijk.

Stoer en groen wonen in Rotterdam

In het entreegebied van Katendrecht ontwikkelt en bouwt Stebru De Groene Kaap; 450 nieuwbouw huur- en koopwoningen in vier stoere havengebouwen met vijf torens die met elkaar verbonden worden door hoven, loopbruggen en daktuinen.

Een leven lang wonen in De Groene Kaap

De Groene Kaap wordt een thuis voor mensen van alle leeftijden en verschillende leefstijlen: jong en oud, gezinnen, stellen en singles, stedelijke genieters en mensen die wat meer op zichzelf zijn. Naast zeer ruime eengezinswoningen komen er appartementen met een woonoppervlakte van vijftig m2 en groter. De grote diversiteit aan woningen maakt het bovendien mogelijk wooncarrière te maken in De Groene Kaap of om als familie dichtbij elkaar te (blijven) wonen.

Spontane ontmoetingen in de groene binnentuin

Uniek aan De Groene Kaap is dat de hoven en daktuinen een doorgaande groene route vormen. Groen is van meet af aan meegenomen in het ontwerp. Het worden ‘levende’ gebouwen. Naast mensen moeten ook planten en dieren zich thuis gaan voelen. Via een gastvrije entree kunnen bewoners en bezoekers een wandeling door het complex maken. Het groene binnenterrein wordt zo een volwaardige verblijfsruimte, waar bomen en planten groeien. De groene wildernis nodigt ook uit tot spontane ontmoetingen en individuele genietmomenten; gezamenlijk barbecue-en met vrienden of buren.

Project beschrijving

Opdrachtgever: Stebru
Locatie: Rotterdam
Opgeleverd: 2020