Loading...

Zwembad en sporthalcombinatie Aquapelle

Zwembad en sporthalcombinatie Aquapelle

Projectinformatie

Plaats: Capelle aan den IJssel
Opdrachtgever: Gemeente Capelle aan den IJssel
Architect: MoederscheimMoonen – Wehrung Architecten
Projectcategorie: Recreatie
Projectstatus: Gerealiseerd

De Vries en Verburg Bouw is na een aanbestedingsprocedure als beste partij uit de bus gekomen en mag de nieuwe zwembad – sporthalcombinatie ‘Aquapelle’ in Capelle aan den IJssel bouwen. Woensdagmiddag 5 september jl. tekenden de wethouders Van Veen (Vastgoed) en Westerdijk (Sport) de overeenkomst met het Stolwijkse bouwbedrijf. Het nieuwe zwembad vervangt medio 2020 het verouderde zwembad De Blinkert. Dit najaar starten de voorbereidingen voor de bouw. Naar verwachting gaan in februari 2019 de eerste heipalen de grond in.

Duurzaamheid
Het nieuwe sportcomplex ‘Aquapelle’ komt op de hoek van de Alkenlaan en Pelikaanweg. De indeling is ontworpen samen met Capelse sportverenigingen, Sportief Capelle en het Capelse basis- en voortgezet onderwijs. Om de gemeentelijke duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren krijgt het complex alleen elektrische installaties. 

Flexibel
De sporthal is met vouwwanden op te delen in 4 delen. Het zwembad krijgt een doelgroepen bad met een bassin van 15 bij 10 meter en een diepte van 2 meter en een 25 meter wedstrijdbad. Beide baden worden voorzien van een beweegbare bodem en zijn geschikt voor wedstrijdzwemmen, synchroom zwemmen en waterpolo. De sporthal en het zwembad krijgen een tribune die plaats biedt aan 200 toeschouwers. De horecagelegenheid wordt tussen de sporthal en het zwembad geplaatst met zicht op beiden. Buiten komt er een grote fietsenstalling en voldoende parkeergelegenheid.

Dit project is uitgeroepen tot winnaar van de Construsoft BIM Awards 2019!
(Winnaar van categorie in de landen: Benelux)

Vrijdag 19 juni 2020 is Aquapelle opgeleverd en is letterlijke en figuurlijk de sleutel officieel overgedragen.

Sport & Leisurebouw – SLB | juni 2020:

Project beschrijving

Opdrachtgever: De Vries en Verburg
Locatie: Capelle aan den IJssel
Opgeleverd: 2020