Loading...

UP-town

UP-town

De nieuwe eyecatcher op Wijnhaveneiland
Rotterdam is sinds juli 2019 weer een toren rijker; up:town van 107 meter hoog heeft de skyline verrijkt. Up:town is de nieuwe eyecatcher van het Wijnhaveneiland en bevat 178 woningen en parkeervoorzieningen. HD Groep was verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling. Stebru trad op als ontwikkelende bouwer. Bouwinvest heeft 150 woningen afgenomen. De overige 28 appartementen zijn verkocht. Inclusief het 412 m2 grote penthouse op de 34e verdieping, met een prachtig uitzicht over heel Rotterdam.

Maand eerder opgeleverd
Het bouwproces is goed verlopen, en dat heeft geresulteerd in een kortere bouwtijd. Het project is één maand eerder dan gepland opgeleverd. Met slechts 0,3 opleverpunten per woning kan het uitvoeringsteam trots zijn op deze mooie prestatie in hartje Rotterdam.

Upcoming Wijnhavengebied
Het Wijnhaveneiland ligt op een strategische plek in de stad. Na de Tweede Wereldoorlog is het gebied volgebouwd met bedrijfsgebouwen. Vanaf eind jaren tachtig wil men er een aantrekkelijk woongebied van maken. Architect Kees Christiaanse van KCAP ontwierp het stedenbouwkundige plan voor de transformatie. Met diverse woontorens wordt het gebied nieuw leven ingeblazen. Dit betekent een verdichting van de binnenstad en een mix van de functies wonen, werken, winkelen en uitgaan. Woontorens die op of rond het Wijnhaveneiland al gerealiseerd zijn o.a.: Waterstadtoren (109 meter), Scheepmakerstoren (88 meter), The Red Apple (127 meter) en 100Hoog (106 meter).

Project beschrijving

Opdrachtgever: HD Groep
Locatie: Rotterdam
Opgeleverd: Juli 2019