Loading...

Tourmalijn Ridderkerk

Tourmalijn Ridderkerk

Tourmalijn

Ridderkerk

Aan de Drierivierenlaan in Ridderkerk heeft Stebru de Tourmalijn ontwikkeld en

gebouwd. Op het drierivierenpunt waar de Noord, de Lek en de Maas elkaar ontmoeten zijn twee woontorens verrezen met in totaal 128 appartementen. Één toren is afgenomen door Altera en bevat 62 huurappartementen van gemiddeld 85 m2. De andere toren bestaat uit 66 koopappartementen. Alle appartementen hebben een prachtig uitzicht op de Maas. Het project is in 2018 opgeleverd.

Het voormalige industriële gebied Smits Slikkerveer wordt ontwikkeld naar een vitale woonwijk. Naast de Tourmalijn ontwikkelt en bouwt Stebru het project De Stoere Kade; een robuust gebouw wat qua uitstraling past bij het stoere karakter van de wijk.

René Hogenboom, algemeen directeur van Altera: “Naast de vele binnenstedelijk gelegen appartementen is dit een project dat wij graag wilden toevoegen aan onze portefeuille vanwege de kwaliteit van de locatie door de ligging aan het water. De historische splitsing van waterwegen, waar ook nu nog veel scheepvaartverkeer te zien is, zorgt voor een levendig karakter. Ook het Driehoeksveer (Slikkerveer, Kinderdijk, Krimpen aan de Lek) en de snelle ferry naar Rotterdam en Dordrecht Centrum dragen daaraan bij.”

Project beschrijving

Opdrachtgever: Stebru
Locatie: Ridderkerk
Opgeleverd: 2018